Autobedrijven

De aangesloten autobedrijven kunnen onderverdeeld worden in verschillende categorieën. Zo zijn er autobedrijven die zich alleen richten op nieuwe auto’s, maar ook garages die puur onderhoud in hun pakket hebben. Verder zijn er schadeherstellers en bedrijven die auto’s en motoren reviseren.

Autodealers
Autodealers richten zich puur op het verkopen van nieuwe (en soms gebruikte) auto’s. Vaak hebben autodealers slechts één of enkele merken in hun portfolio. Veel merken werken samen, waardoor je vaak dezelfde merken binnen dezelfde autodealers ziet. Hierbij kun je denken aan Audi en Volkswagen. Maar ook Mini en BMW zitten vaak in één en dezelfde autodealer. De autodealers zitten verspreid over het land en zijn vaak gevestigd op een autoboulevard.

Garages
Garages zijn gespecialiseerd in reparaties van auto’s. De garages zijn onder te verdelen in twee categorieën. De merkgarage’s en de universele garages. De merkgarages richten zich op één merk, of specialiseren zich in dat merk. De universele garages hebben vaak geen specialisatie maar voeren reparaties uit op allerlei merken auto’s. Merkgarages zijn over het algemeen wat duurder, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Overigens kun je naast reparaties ook voor onderhoudsbeurten bij garages terecht.

Schadeherstellers
De schadeherstellers richten zich puur op het repareren en/of herstellen van schade. Denk bijvoorbeeld aan schade na een aanrijding met een andere auto of een paaltje. Ook glasreparatie valt onder deze categorie autobedrijven. Schadeherstellers hebben vaak verschillende technieken, waaronder uitdeuken en het vervangen van complete schermen.